Hoe maak je een mailmerge met Google Docs & Sheets

Met mailmerge kun je een document personaliseren voor verschillende ontvangers.

Op dit moment heeft Google Docs geen functie voor afdruk samenvoegen. Dankzij de gratis Mailmerge Brief Generator is het nu echter wél mogelijk om een mailmerge te maken met Google Docs!

Mailmerge maken met Google Docs & Sheets

Zo maak je een mailmerge met Google Docs
en de Mailmerge Brief Generator

Om je document samen te voegen, maak je het simpelweg klaar in Google Docs en personaliseer je het met de Mailmerge Brief Generator. Daarna kun je het mailmerge document gratis downloaden of direct per post naar alle ontvangers sturen.

Maak het document in Google Docs
Voorbereiding

Maak het document in Google Docs

Maak het document zoals gewoonlijk in Google Docs. Het document mag geen gepersonaliseerde elementen bevatten zoals het adres of de aanhef, want die worden later ingevuld met de Mailmerge Brief Generator.

Sla het document daarna op als PDF via BestandDownloadenPdf-document (.pdf).

Voorbereiding

Maak gegevensbron met Google Sheets

Maak vervolgens een Google Sheets bestand met de individuele persoonsgegevens. Je kunt ook een vergelijkbare tool zoals Excel gebruiken. Voeg in de eerste rij van de tabel een kolomtitel in die later zal worden gebruikt om de gepersonaliseerde gegevens toe te wijzen.

Selecteer BestandDownloadenDoor komma’s gescheiden waarden (.csv) om de gegevens als CSV-bestand te downloaden.

Maak gegevensbron met Google Sheets
Upload mailmerge brief als PDF
Stap 1

Upload het document als PDF naar de Mailmerge Brief Generator

Nu kun je beginnen met de gratis Mailmerge Brief Generator. Upload in de eerste stap je niet-gepersonaliseerde document als PDF en klik op "Volgende".

Stap 2

Upload gegevensbron als CSV

In de volgende stap upload je de gegevens van de ontvangers naar de Mailmerge Brief Generator als CSV-bestand. Na het uploaden kun je de tabelkolommen toewijzen aan de gewenste velden voor personalisatie.

Daarna krijg je een overzicht van alle geïmporteerde persoons- en adresgegevens. Hier kun je eenvoudig gegevens van ontvangers toevoegen, verwijderen of bewerken.

Upload gegevensbron als CSV
Personaliseer de mailmerge brief individueel
Stap 3

Personaliseer document

Vervolgens wordt het document gepersonaliseerd. Het adres en de aanhef worden automatisch op de brief geplaatst. Natuurlijk heb je de mogelijkheid om de personalisatie naar wens aan te passen en nieuwe velden te plaatsen via drag & drop op het document.

Daarnaast kun je het lettertype en de lettergrootte van je brief aanpassen.

Stap 4

Voorbeeld van mailmerge

Om de personalisatie te controleren, geeft de Mailmerge Brief Generator een voorbeeld voor elke ontvanger. Zo kun je controleren of alle adressen correct zijn geplaatst.

Toon voorbeeld van mailmerge
Download mailmerge document gratis
Stap 5

Mailmerge brief genereren en gratis downloaden

Tot slot kan het mailmerge document worden gegenereerd en worden alle brieven gecombineerd in één doorlopende PDF. Via de knop "Mailmerge brief downloaden" kun je het mailmerge document nu gratis downloaden.

PRO TIP

Mailmerge brieven direct per post versturen

Met Pingen bespaar je op afdrukken, verpakken, frankeren en versturen. Pingen print je mailmerge brief automatisch in de hoogste kwaliteit en verstuurt hem tegen de meest aantrekkelijke prijzen - wereldwijd!
Meer informatie over Pingen
Mailmerge brief versturen via Pingen